Tiedotteet‎ > ‎

Some ja Kuvien hyrrä - Viherlaakson koulun ja lukion kuvataiteen oppilastyönäyttelyt

lähettänyt Esko Uotila 20.4.2016 klo 23.23   [ 20.4.2016 klo 23.24 päivitetty ]
Suur-Leppävaaran asukasfoorumin oppilaitoskumppanin Viherlaakson koulun ja lukion kuvataiteen oppilastöiden näyttelyt ovat esillä Sellon kirjaston Anna-galleriassa ja ala-aulassa 19.4.-4.5.2016.

Anna-galleriassa on Viherlaakson koulun 9.-luokkalaisten kuvataiteen lopputyönäyttely. Tänä keväänä kuvataideluokkien lopputyöteemana on Some. Esillä on töitä, joiden tekemiseen koko kolmivuotinen kuvataideopiskelu Viherlaakson koulussa huipentuu. Lopputöiden ohessa on teksti, jossa tekijä itse avaa työprosessiaan ja ajatuksiaan. 

Ala-aulassa on Viherlaakson lukion kuvataidekurssien ja lukion kuvataiteen diplomitöitä. Lukion Kuvien Hyrrä -näyttely sisältää teoksia lukion 18 erillisiltä kursseilta. Lukiossa on kuvataidepainotus ja erillinen taideluokka. Kuvataiteen runsaalla kurssipaletilla on tarjolla sekä klassisempaa taideopetusta että nykytaidemaailmaa ja -ilmiöitä luotaavaa opetusta. Mediailmiöt, elokuva- ja valokuvailmaisu, animaatiot, käyttötaiteet, muotoilu ja arkkitehtuuri jne. kuuluvat Viherin taideopiskelijan arkeen. Kuvaa lähestytään, analysoidaan ja tehdään monista erilaisista näkökulmista käsin ja tässä näyttelyssä on jälkiä noista opintomatkoista. Esillä on myös tämän vuoden kuvataiteen lukiodiplomeita. Diplomi on valtakunnallinen näyttö kuvataiteen osaamisesta ja meillä se toimii myöskin taidelinjan päättötyönä.