Tiedotteet‎ > ‎

Ruukinranta-Tarvaspään asukastilaisuus 2.10.2013

lähettänyt Esko Uotila 8.10.2013 klo 1.07   [ 8.10.2013 klo 1.09 päivitetty ]
Ruukinrannalla on hieno Lars Sonckin laatima asemakaava vuodelta 1908. Siitä on hyvä jatkaa.

Uuden kaavan valmistelijat olivat tehneet hyvää työtä. Alue on vaikea, koska suunnittelussa pitää ottaa huomioon kulttuuriarvot, historia, vanhat rakennukset, tiestö, rannan läheisyys sekä muut ympäristöasiat. Lisäksi maanomistaja-asukkailla ja Helsingin kaupungilla suurimpana maanomistaja on omat näkemyksensä. Helsinki Ilmoitti, ettei kaavaa tule, ellei se saa riittävästi rakennusoikeutta. Yleiskaava antaa mahdollisuuden matalaan pientalovaltaiseen rakentamiseen 0.2-0.6 rakennusoikeudella.

Kaupunkisuunnitelulautakunta on antanut jatkovalmistelun pohjaksi vaihtoehdon, jossa Laatokantien kokoojakatu johdetaan keskeisesti alueen läpi. Koko alueelle esitettiin erillispientalorakentamista samalla tehokkuudella e=0,25. Rivitaloja ei sallita. Tällä suunnitelmalla on myös asukasmaaomistajien enemmistön kannatus.

Uuden tien rakentamista Ruukinrannan läpi on vaikea hyväksyä, koska kaikki asukkaat pelkäävät suurta läpiajoa. Vermonsolmun valmistuttua ruukinrantalaisten on nähtävästi hyväksyttävä tosiasiat  liikenteen kannalta.

Ympäristön osalta tuli esiin suojeltavia kohtia. Suojeltavat alueet ovat kuitenkin  asiantuntijoiden mukaan kooltaan niin pieniä, ettei niillä ole todellista merkitystä eläinten kannalta.

Sinikka Helo-Laakso

Ruukinranta-Tarvaspään kaavan aineisto on nähtävissä osoitteessa

Valmisteluaineistoon on nähtävillä 23.9.–22.10.2013. Nähtävilläoloaikana suunnitelmia voi kommentoida. Mielipiteet on toimitettava kaupungin kirjaamoon 22.10.2013 klo 15.45 mennessä kaupunkisuunnittelulautakunnalle osoitettuna. 

Comments