Tiedotteet‎ > ‎

Pyöräretkellä 19.5.2015

lähettänyt Esko Uotila 23.5.2015 klo 10.14
Suur-Leppävaaran asukasfoorumi päätti tapahtumarikkaan kevätkautensa siirtymällä ulos luontoon ja tekemällä hidastempoisen kaikille sopivan pyöräilyretken Leppävaaran lähiluontoon.

Kymmenkunta uskalikkoa oli kerääntynyt Sellon kirjaston eteen Viaporin torille odottelemaan lähtöä.

Kypäräpäinen joukko suuntasi kulkunsa länteen kohti Kilonpuistoa ja Lansan kautta Nihtisiltaan. Nihtisillansa tarkoitus oli kuulla poliisin terveiset pyöräilyn liikenneturvallisuudesta. Valitettavsti ne jäi tällä kertaa kuulematta aikatauluongelmien vuoksi.

Tämän jälkeen suunnattiin Kutojantielle Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavarataloon. Kohde oli monelle mukana olleelle uusi tuttavuus. Vuonna 2013 avattu liike on Suomen suurin kierrätystavaratalo 7000 m² , joista 3000 m² on myymälätilaa. Tiloissa sijaitsee myös Plan B -verhoomo ja -ompelimo sekä pyöräverstas ja elektroniikkapaja. Kohde on esteetön, joten sinne pääsee myös pyörätuolilla ja lastenvaunuilla.

Kierrätyskeskukselta matka jatkui kohti Keran asemaa ja Nihtimäen pientaloalueen läpi. Keran aseman ympäristössä oleva Inexin logistiikkakeskus siirtyy pois ja alueelle kaavoitetaan yli 10000 asukkaan asuinaluetta.


Matka suuntautui tämän jälkeen Lillklobbetin ympäristöön, jossa vietettiin hyvin ansaittu piknik. Teollisuusalueiden väliin jääneellä Klobbskogin kyläkukkulalla sijaitsee vanha Lillklobin 1800-luvulla rakennettu päärakennus ja sen navetassa toimii nykyään Unga teatern.

Pyöräretki oli ensimmäinen Suur-Leppävaaran asukasfoorumin järjestämä ajelu. Mukana olijat pitivät pyörälenkin pituutta sopivana ja toivottiin tapahtumalle jatkoa.

Piknikin jälkeen lähdettiin paluumatkalle, osa Sellolle osa kotimatkalleen.

Comments