Tiedotteet‎ > ‎

Mitä tapahtuu Ruusutorpan alikululle?

lähettänyt Esko Uotila 12.9.2014 klo 9.29
Leppävaarassa virisi vilkas keskustelu Puuportin jatkeena olevan radan alikulkutunnelin tulevaisuudesta. Kaupungin työntekijät tutkivat alikulkusillan kuntoa ja heräsi epäily, että yhteys radan alitse oltaisiin sulkemassa sen huonon kunnon takia. Espoon Latu on ilmeisesti aikanaan rakentanut radan alitse kulkevan Monikonpuron päälle sillan talvista latureittiä varten. Uhkana oli yhteyden sulkeminen rahoituksen puutteeseen vedoten.

Alikulkuyhteys on tärkeä kevyen liikenteen yhteys Etelä- ja Pohjois-Leppävaaran välillä. Ruusutorpan koulun oppilaat käyttävät sitä kulkiessaan urheilupuistoon. Myös postinjakajat näyttävät käyttävän alikulkua. Kevyen liikenteen yhteys Ratsukadun kautta on vaarallinen. Käytävä on kapea ja alikulkuun tullaan molemmista suunnista jyrkkää alamäkeä. Tutuntieltä tulevan rampin ja Ratsukadun risteyksessä on jyrkkä mutka eikä näkyvyyttä ollenkaan.

Leppävaara-seura on saanut kaupungilta tiedon, että sillan purkamisesta ei ole tehty mitään päätöstä. Lähtökohtana on, että alikulkuyhteys pyritään pitämään käyttökunnossa, kunnes korvaava alikulkuyhteys toteutuu. Säterinpuistontie on tarkoitus jatkaa radan ali Turuntielle kaupunkiradan jatketta rakennettaessa. Silloinkin Ruusutorpan alikulku Puuportin jatkeena olisi tarpeen säilyttää.

Aktiivisen some-keskustelun tuloksena alikulun tärkeys ja asukkaiden kanta saatiin nopeasti kaupungin tietoon. Nyt on syytä varmistaa, että alikulku kunnostetaan ja säilytetään kevyen liikenteen käytössä.
Comments