Tiedotteet‎ > ‎

Leppävaaran keskusta kehittyy

lähettänyt Esko Uotila 23.10.2013 klo 22.56   [ 23.10.2013 klo 22.57 päivitetty ]
Leppävaaran keskustan kehittämiseksi haetaan ehdotuksia suunnitteluvarauksen hakumenettelyllä. Yritysten ja yhteenliittymien tulee jättää ehdotuksensa kaupungille 17.1.2014 mennessä. Tavoitteena on saada esitys suunnitteluvaraus parhaan ehdotuksen esittäjälle kaupunginhallituksen käsiteltäväksi helmi-maaliskuussa 2014. Tämän jälkeen kaupunki aloittaa alueen suunnittelun ja kaavoituksen valitun toimijan kanssa. 

Suunnittelualue kattaa kaupungin omistamat alueet Turuntien pohjoispuolella ja linja-autoterminaalin alueen. Lähialueen kehittämiseksi voidaan esittää ideoita. 

Alueen kehittämistavoitteita ovat tehokas asunto-, liiketila- ja palvelutilarakentaminen, laaja pysäköintiratkaisu niin autoille kuin polkupyörillekin, yhteydet radan poikki ja nykyaikainen matkakeskus. Turuntiestä kehittyy katumainen kaupunkibulevardi. 

Alueelle on tulossa myös uusia korkeita rakennuksia, jotka yhdessä laadukkaiden katu- ja torialueiden kanssa tekevät alueesta kaupunkikuvallisesti korkeatasoisen keskustaympäristön. Espoon korkean rakentamisen periaatteet rajaavat korkean rakentamisen enintään 300 metrin etäisyydelle nimetyistä Länsimetron ja rantaradan asemista. 
Hankkeessa ulkopuolella on rata-alue, jonka kehittäminen on sidoksissa kaupunkiradan jatkamiseen Leppävaarasta Kauklahteen. Kaupunkiradan ratasuunnitelmaan tulee sisältymään Säterinpuistontien alikulku, joka parantaisi olennaisesti yhteyksiä radan poikki. Ratsukadun alikulusta muodostuu väistämättä pullonkaula Leppävaaran keskustan liikenteessä. 
Kaupunkiradan yhteydessä on tarkoitus toteuttaa laadukas kevyen liikenteen väylä radan lähituntumaan. Koska kaupunkiradan toteutuksesta ei ole päätöstä, Leppävaaran keskusta-alueen kehittämisessä ei lähiaikoina päästä hyötymään ratasuunnitelmaan sisältyvistä liikenneyhteyksien parannuksista. Tässä tilanteessa on tärkeää varmistaa, että lopullisessa ratasuunnitelmassa otetaan huomioon Leppävaaran keskustan ja lähialueiden kehittämistarpeet.

Leppävaaran keskustan kehittämishankkeesta on lisätietoa osoitteessa
http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Kutsu_Leppavaaran_keskustan_rakentajille(38814)