Tiedotteet‎ > ‎

Kannanotto Pohjois-Leppävaaran keskuksen suunnitteluvarauksiin

lähettänyt Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi 7.9.2014 klo 8.35
Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston jäsenille ja varajäsenille
tiedoksi: jaoston sihteeri ja valmistelijat sekä kaupunkisuunnittelulautakunnan pj

Pohjois-Leppävaaran keskuksen suunnitteluvaraukset palautettava uudelleen valmisteltaviksi

Leppävaara-seura ja Suur-Leppävaaran asukasfoorumi ovat pitäneet  viime lokakuussa julistettua suunnitteluvarausmenettelyä, jolla etsittiin ideoita ja ratkaisua Leppävaaran eteläisen ja pohjoisen keskuksen yhdistämiseksi ja eheyttämiseksi, hyvin tarpeellisena ja kannatettavana asiana.

Yhtenäisen kaupunkikeskustan aikaansaaminen Leppävaaraan palvelee paitsi meidän asukkaiden tarpeita, myös lisää Leppävaaran kilpailukykyä Helsingin metropolialueen tulevassa keskusrakenteessa. Kaupunkirata, asematerminaali ja Turuntien laajoine joutoalueineen jakavat nykyisen keskustan ikävästi kahtia.

Nyt Espoon elinkeino- ja kilpailukykyjaoksen hyväksyttäväksi esitetään suunnitteluvarausta, joka merkitsisi vain kahden radan pohjoispuolisen alueen korttelin gryndaamista vailla kokonaisnäkemystä keskustan eheyttämisestä. Eikö kaupunki näin lyhytnäköisellä maaomaisuuden realisoinnilla nyt menetä tulevaisuuden mahdollisuutensa synnyttää Leppävaaraan yhtenäinen kaupunkikeskusta?

Kaupunkikuvallisissa tavoitteissa esitetyt nykyisen aseman alikulun leventäminen ja visuaalinen yhteys Lintuvaarantien suunnasta Sellon puolelle eivät ole riittäviä.

Ehdotamme, että suunnitteluvarausta kumpaankaan kortteliin ei nyt hyväksytä ja että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi, kunnes löytyy uskottava ja Leppävaaran keskustaa eheyttävä ratkaisu.

Leppävaarassa 7.9.2014

Arja Salmi
Leppävaara-seura ry
puheenjohtaja
arja.salmi@lepuski.fi
045 1661133
Kivenhakkaajankuja 2 C 17, 02650 ESPOO

Leila Tauriainen
Suur-Leppävaaran asukasfoorumi
leila.m.tauriainen@gmail.com
050 541 6704
Nihtisalontie 13 a, 02630 ESPOO
Liitealu
Comments