Tiedotteet‎ > ‎

Asukasfoorumi Liikkuuko Espoo liikuntahalleissa 19.11.2014

lähettänyt Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi 20.11.2014 klo 0.00   [ 25.11.2014 klo 2.45 päivitetty ]
Liikuntahallihankkeita esittelevä asukasfoorumi keräsi Sellon kirjaston aulaan 100 kuulijaa.

Tilaisuuden esitykset ovat tiedotteen liitteinä ja avattavissa myös kunkin esityksen yhteenvedon lopusta.

Leppävaaran liikuntapaikkojen tilanne, Martti Merra

Espoon kaupungin taloustilanteen vaatimat säästöt vaikuttavat myös liikuntapalveluihin. Leikkaukset pyritään kohdistamaan niin, että vaikutus palvelupinnassa on mahdollisimman pieni. Leppävaarassa liikuntapaikkojen tilanne on selvästi parempi kuin muissa aluekeskuksissa. Urheilupuiston alueelle on nousemassa uimahalli, maauimala, skeittipuisto, Angry Birds -leikkipuisto, sprinttiladut ja seikkailupuisto sekä muiden toimijoiden hallihankkeita. Stadionin vieressä oleva tekojää avataan perjantaina 21.11.

Ensi kesänä Leppävaarassa järjestetään lapsille ja nuorille suunnattu urheilu- ja elämysleiri Stadium Sports Camp, joka työllistää juhannuksen jälkeen yli 100 nuorta 3-4 viikoksi.

Kuntokihara pitenee, kun sille rakennetaan yhteys stadionilta. Skeittiparkki avataan ensi keväänä ja siitä on luvassa Suomen hienoin lajissaan. 

Uimahallin laajennus on valmistumassa joulukuussa 2015 ja se parantaa Espoon uimahallitilannetta merkittävästi. Vesiliikuntaryhmiä on tulossa lisää. Uimahallin kuntosali tulee vanhaan tilaan, vaikka lisätilaa kaivattaisiin. Varustus sentään uudistetaan.   Maauimala valmistuu keväällä 2016. Siihen tulee 25x50 m allas, kahluuallas ja liukumäki. Oleiluun sopiva maa-alue on jäämässä pieneksi.


Laaksolahden kaksi vuotta suljettuna ollut jäähalli purettaneen, jos Perkkaan halli toteutuu. Nykyinen harjoitushalli jää käyttöön ja huoltorakennus uusitaan. Ranta-alue laajenee ja kohentuu ja näkymä Pitkäjärvelle avautuu.
Keskustelussa kiinnitettiin urheilupuiston liikennejärjestelyihin ja pysäköintipaikkoihin, joiden pelättiin käyvän riittämättömiksi. Liikuntatiloihin kaivattiin lisää vapaata käyttöä senioreille, työttömille ja muille asukkaille. 

Liikunta- ja nuorisolautakunnan terveiset, Antti Aarnio

Tavoitteena on kehittää matalan kynnyksen harrastepaikkoja. Koulujen peruskorjausten kautta koulujen liikuntasalit kehittyvät ja tarjoavat hyviä lähiliikuntapaikkoja. Kaupungin talous tiukkenee ja rahaa kohdistetaankin liikuntapaikkojen kunnostamiseen enemmän kuin uuden rakentamiseen. 

Meneillään olevien hankkeiden lisäksi ei ole vireillä uusia kaupungin liikuntapaikkahankkeita. Seurojen kanssa tehtävän yhteistyön merkitys korostuu edelleen.

Keskustelussa nousi uudelleen esille tarve tarjota lisää liikuntamahdollisuuksia senioreille ja työttömille. 

LePa Arena, Petteri Kleemola

Leppävaaran Pallo on rakentamassa jalkapallohallia Leppävaaran lukion ja Reebok Areenan välissä olevalle hiekkakentälle. Leppävaara on ainoa Espoon kaupunkikeskus, jossa ei ole talvikäyttöön soveltuvaa hallia. Hallivuoroja on muutenkin vähän ja hinnat korkeat. 

Jalkapallohallin toteutus on edennyt ripeästi. Rakennuslupa on saatu syyskuussa ja töt käynnistyivät marraskuussa. Halli on tarkoitus saada käyttöön helmikuussa 2015. Kuplahalli tullaan purkamaan aina kesäksi. 

Jalkapallohallin kustannukset ovat n. 1,3 miljoonaa euroa. Hanke on saanut tukea veikkausvoittovaroista ja UEFA:lta n. 10% rakentamiskustannuksista. Hallin käyttömaksuja ei ole vielä päätetty.

LePa Arena - Petteri Kuusela.pdf

Leppävaaran monitoimihalli Kameleonten, Patrik Gustafsson

Leppävaaran monitoimihallin toteuttaa nuorisoseura Logen i Gröndal UF yhteistyössä mm. Espoon kaupungin, Suomen Urheiluliiton ja urheiluseurojen kanssa. Hallia ei suunnitella kilpailutapahtumiin, vaan jokapäiväiseen liikuntaan. Vastaavia halleja ei Etelä-Suomessa ole tarvetta vastaavasti. Suunnittelussa on päädytty monipuoliseen halliin, jossa yhteiset tilat saadaan tehokkaaseen käyttöön.  

Halli sijoittuu urheilupuiston länsilaitaan mormonitemppelin tuntumaan. Ajoyhteys toteutetaan Leppäsillantien kautta. Hanke on vuonna 2012 laaditun urheilupuiston yleissuunnitelman mukainen.

Kameleonten tulee sisältämään ison urheilusalin yleisurheiluun ja palloiluun ja neljän urheilukentän tilan sisäpalloiluun, kuten salibandy, käsipallo, koripallo ja futsal, sekä voimisteluun. Katsomotilojen suunnitelmat ovat vielä alustavia ja ne rakennettaneen osin kiinteinä ja osin siirrettävinä.

Monitoimihallin asemakaavatyö on käynnistynyt lokakuussa ja tavoitteena on saada kaava hyväksytyksi kesäkuuhun 2016 mennessä, jonka jälkeen käynnistyy lopullinen suunnittelu ja rakentaminen. Halli voisi valmistua otettavaksi käyttöön elokuussa 2018.

Kameleonten - Patrik Gustafsson.pdf

Vermo Areena

Esteen vuoksi Espoon Kiekkoilun Tuki ry:n toiminnanjohtaja Jari Nyberg ei päässyt esittelemään Perkkaalle suunnitellun liikuntahallin suunnitelmia. Alla olevasta linkistä avautuu Vermo Areenan rakennushankkeen esittely, jonka liitteenä asemapiirros ja pohjapiirrokset.Teksti: Esko Uotila

Ċ
Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi,
20.11.2014 klo 0.00
Ċ
Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi,
20.11.2014 klo 0.17
Ċ
Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi,
20.11.2014 klo 0.00
Ċ
Suur-Leppävaaran Asukasfoorumi,
20.11.2014 klo 0.00