Tiedotteet‎ > ‎

25. Raittikarnevaalit 1.9.2016

lähettänyt Esko Uotila 4.9.2016 klo 21.29   [ 4.9.2016 klo 21.51 päivitetty ]

Suur-Leppävaaran asukasfoorumi oli mukana Raittikarnevaaleilla. Foorumin teltalla kävi lukuisa joukko kiinnostunutta yleisöä. Tulevan syksyn tilaisuuksia odoteltiin innostuneesti. Teltalla oli mahdollisuus osallistua asukaskyselyyn. 51 henkilöä käytti tilaisuuden hyväkseen.

Kyselyssä tiedusteltiin alkuun miten hyvin asukasfoorumin toiminta tunnetaan. 48 vastasi kysymykseen: heistä 10 tunsi toiminnan erittäin hyvin, 17 hyvin, 11 huonosti ja 10 ei ollenkaan.

Toisessa kysymyksessä tiedusteltiin millaisiin kysymyksiin halutaan vastausta syksyn 2016 asukasfoorumeissa. Kaavoitusasiat, rakentaminen ja alueen kehittyminen olivat suurin kohde, kymmenessä vastauskupongissa toivottiin näitä. Milloin Perkkaan rakentaminen alkaa/loppuu, mitä sinne tulee? Miten paljon Sello laajenee Galleriaan päin?  

Bussiliikenne, suorat linjat Helsinkiin, nopeat yhteydet Tapiolaan ja yhteydet Jorvin taakse olivat toivelistalla. Samoin lippujen hinnat ja huoli metron kustannuksista puhuttivat.

Joissain vastauksissa todettiin asioiden olevan hyvin ja kiiteltiin foorumin tilaisuuksista ja arvokkaasta työstä. Koirapuistoa Urheilupuiston läheisyyteen toivottiin monessa vastauksessa. Yksittäisissä toiveissa oli vanhusten palvelut, työllisyyden edellytysten parantaminen ja yrittäjien aseman huomioiminen. Joku kaipasi suojatietä Ratsukadulle Lidlin kohdalle.

Viimeisessä kysymyksessä tiedusteltiin mihin Suur-Leppävaaran kehittämisessä pitäisi erityisesti panostaa.  Eniten toiveita kohdistui turvallisuuteen, virkistysalueiden säilymiseen lähialueilla ja siisteyteen. Läkkitorin kehittäminen ja elävöittäminen toritapahtumilla oli monella toiveena. Myös tässä toivottiin koirapuistoja. Yksittäisissä vastauksissa toivottiin syrjäytymisen ehkäisyä ja asuntoja asunnottomille. Myös pyöräilyyn ja jalankulkuun toivottiin edelleen kiinnitettävän huomiota.

Suoritetussa asukaskyselyssä arvottiin kahden hengen elokuvalippupaketteja. Arvonnassa onni suosi seuraavia: Pauliina Kuronen, Pertti Lehtinen, Pirkko Parikka ja Leena Suhonen.